Forside Om museet Udstillinger Skoletjeneste Arkæologi Nyere tid Lokalarkiv Det sker Publikationer Medarbejdere
MUSEUM NORDSJÆLLAND
Sdr. Jagtvej 2
DK 2970 Hørsholm
Tlf. 4586 0711

post@museumns.dk

Udstillingerne er

åbne tirs-søndag

kl. 13-16.

 

     


 
OM MUSEET
Print
MUSEETS BYGNINGER

Museet har til huse i en bygning fra 1723, der er tegnet af kronprins Christian VI. Bygningen blev opført som bolig for godsforpagteren ved krongodset Hørsholm, der hørte til det kongelige lystslot Hirscholm. Senere blev huset bolig for amtsforvalteren. I dag rummer bygningen museets udstillinger og kontorer.

 


Hirschholm Slot blev revet ned omkring 1810, men forskellige af slottes avlsbygninger er bevaret omkring pladsen ved Hørsholm Egns Museum. Museets sidebygning, kaldet Vognremisen, der i dag huser museets lokalhistoriske arkiv, rummede slottets køretøjer. Den nuværende præstegård overfor museet var kostald, og nabobygningerne, der i dag tilhører Jagt- og Skovbrugsmuseet,  var kornlade og stalde. Kavalerbygningen på Folehavevej var bolig for godsets og slottets embedsmænd.

 

På pladsen ud for museet står "Stolbergstøtten", mindesmærket for de landboreformer, der blev gennemført på Hørsholm Gods i årene 1759-61. Reformerne blev udformet af grev Christian G. Stolberg og var de allerførste landboreformer i Danmark. Godsets ejer, Christian VI´s enkedronning Sophie Magdalene, lod mindesmærket fremstille af den franske billedhugger Jardin i 1766.

© Copyright 2011-2013 Hørsholm Egns Museum. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.
Hjemmesiden er produceret af YouNameIt.